• page_banner""

Вести

Машина за означување со ласерски влакна VS машина за означување со ласерско ултравиолетово:

Разлика:

1, Ласерската бранова должина на машината за обележување на ласерски влакна е 1064nm.УВ ласерската машина за обележување користи УВ ласер со бранова должина од 355 nm.

2, принципот на работа е различен

Машините за обележување со ласерски влакна користат ласерски зраци за да направат трајни траги на површината на различни материјали.Функцијата на обележувањето е да се изложи длабокиот материјал преку испарување на површинскиот материјал, или да се „резба“ траги преку физичките промени на површинскиот материјал предизвикани од светлосната енергија, или да се прикаже шаблонот, текстот и баркодот што треба да се гравираат со согорување на дел од материјалот преку светлосна енергија и други видови графика.

Ултравиолетова ласерска машина за обележување е серија на машини за ласерско обележување, така што принципот е сличен на оној на машините за ласерско обележување, кои користат ласерски зраци за да направат трајни ознаки на површината на различни материјали.Функцијата на обележувањето е директно да се прекине молекуларниот синџир на материјалот преку ласерот со кратки бранови (различно од испарувањето на површинскиот материјал произведен од ласерот со долг бран за да се открие длабокиот материјал), откривајќи ја шемата и текстот што треба да биде обработени.

Фибер ласерска машина за обележување 01
Фибер ласерска машина за обележување 01

4. Различни полиња на примена

Машината за обележување со ласерски влакна е во основа погодна за ласерско обележување на различни метални површини.Поради топлината што ја создава неговиот зрак, не е погоден за високопрецизно обележување на специјални материјали.допаѓа:

Широко се користи во чипови за интегрирано коло, компјутерска галантерија, индустриски лежишта, часовници, производи за електронска комуникација, воздушни уреди, разни автоделови, домашни апарати, хардверски алатки, калапи, жици и кабли, пакување храна, накит, тутун, војска, итн. означување, сериско работење на производната линија.

Ултравиолетова ласерска машина за обележување: особено погодна за висококвалитетниот пазар на фина обработка.допаѓа:

О.

Б. Обележување и печатење на флексибилни PCB плочи;обработка на микро-дупки и слепи дупки на силиконски наполитанки;

В. Дводимензионално означување со кодови на LCD течни кристали, дупчење на стаклена површина, означување на облогата на метална површина, пластични копчиња, електронски компоненти, подароци, опрема за комуникација, градежни материјали итн.


Време на објавување: Февруари 20-2023