• page_banner""

Вести

Рачна машина за заварување со ласер, ефикасна, практична и практична опција за заварување

Со брзиот развој на науката и технологијата, рачната машина за ласерско заварување постепено го привлекува вниманието на се повеќе претпријатија како нов тип на машина за заварување.Тоа е пренослива машина за ласерско заварување со уникатни предности и широк опсег на примена.Оваа статија ги воведува изгледот, принципот на работа, карактеристиките и полињата на примена на рачната машина за ласерско заварување, што ќе ви помогне подобро да ја разберете оваа ефикасна, практична и удобна нова опција за заварување.

Надворешен

Рачната машина за ласерско заварување е мал, компактен и пренослив уред.Машината има едноставен изглед, комплетни функции, што е лесна за носење и користење.Тоа е ефикасна и практична машина за заварување.
Обично се состои од следните шест дела: Рачка, глава за ласерско заварување, контролна табла, кабел за напојување, систем за ладење, заштитен капак.

Принцип на работа

Рачните ласерски заварувачи користат ласерски зрак за загревање и топење на материјалот за заварување.Температурата и обликот на зоната за заварување се контролираат за да се обезбеди прецизно заварување на материјалот што треба да се заварува со контролирање на брзината на движење и фокусната должина на главата за ласерско заварување.За време на процесот на ласерско заварување, ласерскиот зрак има висока енергетска густина и мала зона погодена од топлина, со што се постигнува висококвалитетно заварување.

Карактеристики на рачна машина за ласерско заварување

1. Висока ефикасност и заштеда на енергија: машината за ласерско заварување користи високоенергетски ласерски зрак со концентрирана енергија, кој може брзо да ги топи материјалите и да постигне ефикасно заварување.Има мало влијание врз топлата зона, голема брзина на заварување и мала потрошувачка на енергија.Во споредба со традиционалните методи на заварување, рачните машини за ласерско заварување можат значително да го зголемат производството, да обезбедат висококвалитетна ефикасност на заварувањето и ефикасно да ги намалат трошоците.

2. Висока прецизност: Ласерскиот зрак има исклучително висока точност на фокусирање и големина на место, што може да обезбеди прецизно усогласување и стабилно стегање за време на процесот на заварување, а квалитетот на заварувањето е стабилен.Погоден е за прилики кои бараат висококвалитетно заварување.

3. Силна приспособливост: Рачната машина за ласерско заварување може да се примени на различни метални материјали, вклучително и не'рѓосувачки челик, легура на алуминиум, легура на бакар итн. Има добра приспособливост и може ефикасно да ги задоволи различните производствени потреби.

4. Лесна за ракување: Рачната машина за ласерско заварување е мала и лесна, флексибилна во работењето, лесна за контрола и многу безбедна.Не е потребна комплицирана инсталација или решавање проблеми за да започнете.

Апликациска индустрија

Широко се користи во производството на метал, производството на автомобили, воздушната, електронската опрема, медицинската опрема и другите индустрии.


Време на објавување: Мар-21-2024